Лінійка-реквієм

2019-11-26

21 листопада –– шоста річниця Революції гідності. Саме цими днями в Україні розпочалися Помаранчева революція 2004 року та Революція гідності 2013 року. Ці події змінили історію нашої країни. А найтрагічнішою стала для українців боротьба за справедливість, що почалася рівно 6 років тому з Євромайдану. Згодом ця акція перетвориться в Революцію гідності та свободи. Протест у центрі столиці назвали Євромайданом, а найбільш активними його учасниками стали студенти. Ще через кілька днів мирна акція серед ночі перетвориться на жорстоке побоїще. Революція гідності та свободи стала однією з найтрагічніших сторінок в історії сучасної України, але назавжди змінила країну та українців.
Сьогодні в нашій школі відбулася лінійка-реквієм, приурочена Дню Гідності та Свободи. ЇЇ мета ––– вшанувати патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору; прищеплювати любов до Батьківщини; зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття; розвивати бажання стати гідними громадянами України.

У суботу, 23 листопада, в Україні відзначається День пам’яті жертв голодомору1932-33рр.. Учні школи, також, запалили свічку пам’яті, та вшанували хвилиною мовчання закатованих геноцидом проти українського народу.

Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi