В школі працює соціальний педагог, Богдан Олена Валентинівна.

«Соціальний педагог – посередник між особистістю і соціумом – це психолог, який розуміє дитину , знає її вікові й індивідуальні особливості ; це координатор , який регулює впливи педагогів, батьків, учнівського колективу, соціуму на дитину».

Основні завдання соціального педагога в школі є :

1. Вивчення інтересів, потреб учнів, труднощів, відхилень у поведінці, рівня соціальної захищеності і адаптованості до соціального середовища.

2. Своєчасне надання соціальної допомоги і підтримки тим учням, що її потребують.

3. Посередництво між особистістю учня, школою, сім’єю, соціальним середовищем, адміністративними органами.

4. Сприяння створенню психологічного комфорту і безпечності особистості учня в школі.

5. Профілактика асоціальної поведінки і правопорушень.

6. Координація взаємодії вчителів, батьків (осіб, що їх заміняють), спеціалістів соціальних служб, для надання допомоги учням.

Напрямки роботи соціального педагога:

1. Психологічна підготовка до навчання в школі.

2. Адаптація дітей до нових умов перебування в навчально-виховному закладі.

3. Організація роботи з дітьми девіантної поведінки.

4. Професійне самовизначення старшокласників.

5. Попередження суїцидальної поведінки дітей і підлітків, насильницьких дій у родині та навчально-виховному закладі.

6. Організація роботи з дітьми пільгового контигенту.

7. Оптимізація навчально-виховного процесу.

8. Робота здітьми з особливими потребами.

9. Взаємодія з батьками, адміністрацією, соціально-психологічними службами, міліцією.

10. Робота з дітьми та їх сім’ями, батьки яких мобілізовані в зону АТО, батьки яких загинули, батьки яких демобілізовані та дітьми внутрішньо переселених.

1. Напередодні світлого свята Великодня учні 5 – Б класу разом з вчитилем трудового навчання Михайлецькою Тетяною Анатоліївною та класним керівником Богдан Оленою Валентинівною вчилися писати писанки. Метою заняття було ознайомити з символікою орнаментів та кольорів у писанкарстві. Учні з величезним захопленням брали до рук писачки та виводили ліній, квіти, листочки, зірки. Всі учасники залишилися задоволені і з радістю продемонстрували свої роботи.

Богдан О.В.

2. Великдень всіх нас на гостини просить,

Малює сонце полотно небес,

І крашанку як усмішку підносить,

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

12 квітня на честь Великодня відбулось загальношкільне свято , яке підготували учні 5-Б класу та класний керівник Богдан Олена Валентинівна. Діти співали , танцювали, проводили конкурси і навіть перевтілились у великодні страви, такі як яйце , хрін, шинка, ковбаса, писанка, сир, масло, сметана, сало і паска. Усім присутнім у залі концерт сподобався , на знак вдячності учасників нагородили гучними оплесками!

Богдан О.В.

3. 16 квітня у школі відбулася лекція на тему : « Булінг » для учнів 8-9 класів. Інспектор з ювенальної поліції , Ольга Володимирівна, ознайомила учнів із поняттям « булінг » , «булер» та наголосила на відповідальності, яка настає за вчинення протиправних дій.

Учні уважно слухали лекцію і ставили питання, які їх цікавили, а також наводили приклади з життя. Дякуємо , Ользі Володимирівні, за змістовний профілактичний захід!

Богдан О.В.

Соціальний педагог та практичний психолог школи 15.02.2018 року провели для вчителів цікаве тренінгове занняття в основі якого була методика під назвою « Емблема трудової діяльності ».

Мета методики :

виявити почуття і усвідомити особливості взаємин педагогів з тими категоріями людей, з якими вони взаємодіють щодня на роботі, опрацювати думки і почуття , які педагоги звикли пригнічувати.

Завдання:

  • усвідомлення і аналіз своєї ролі у взаєминах з педагогічним колективом;
  • прийняття і оцінка себе , як професіонала :
  • виявлення емоцій , почуттів і співвідношення їх з повсякденним життям на роботі;
  • виявити ставлення до своєї роботи в цілому, визначення слабких і сильних сторін особистості.

Педагоги зображали символи , образи, які у них асоціюються з дітьми, батьками, колегами, адміністрацією і собою зокрема. В кінці заняття бажаючі презентували свої роботи. Загалом захід вийшов пізнавальний та цікавий для кожного. Всі учасники залишились задоволені.

Соціально – психологічна служба школи дякує за співпрацю і гарний настрій!

Правовий турнір, 08.12

/Files/images/соц3.jpg

В рамках місячника правового виховання ,08.12.2017 р. ,соціальним педагогом школи Богдан Оленою Валентинівною був проведений турнір правознавців серед учнів 10 і 11 класу. Учні проявили свої знання права , дали відповіді на усі запитання. Найцікавішим виявився конкурс під назвою « Юридична консультація » , де потрібно було надати консультацію щодо ситуації, яка склалася.

Вітаємо з перемогою учнів 11 класу!

Тренінг « Ми за здоровий спосіб життя », 20.11

/Files/images/соц4.jpg

20 листопада 2017 р. соціальний педагог школи провела тренінг під назвою «Ми за здоровий спосіб життя » для учнів 7- х класів. Тренінг спрямований на формування навичок здорового способу життя та профілактику шкідливих звичок.

Лекція з представником із фонду « Переображення », 06.12.

В актовому залі Будинку культури відбулася зустріч учнів 8-11 класів із лектором із фонду « Переображення » на тему профілактики шкідливих звичок та найвищої цінності людини – життя. Лекція була змістовна , наповнена актуальною інформацією. Учні уважно слухали та ставили багато запитань.

Свято Нового Року для учнів пільгових категорій, 03.01.

/Files/images/соц 1.jpg

В приміщенні лялькового театру відбулося свято Нового Року для дітей-сиріт, дітей позбавленого піклування та дітей із сімей учасників АТО. Учасники залишились задоволені заходом і подарунками.

14.11.2017 в рамках місячника « Спільних дій в інтересах дітей » соціальним педагогом школи Богдан Оленою Валентинівною був проведений турнір правознавців серед учнів 10 і 11 класу. Учні проявили свої знання права , дали відповіді на усі запитання. Найцікавішим виявився конкурс під назвою « Юридична консультація » , де потрібно було надати консультацію щодо ситуації, яка склалася.

Вітаємо з перемогою учнів 11 класу!

Кiлькiсть переглядiв: 211

Коментарi